návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Italská orzo polévka s rajčaty a špenátem

4–6 porce
do 30 minut
Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem
Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem
Tato polévka je to pravé pro vegetariány. Díky těstovinové rýži orzo navíc skvěle zasytí!
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Přidejte cibuli a restujte asi 4–5 minut, dokud nebude dostatečně měkká.
  2. Přidejte mrkev, celer, pečený česnek a restujte další 3 minuty. Přilijte vývar společně s rajčaty, pestem, orzem, kořením a promíchejte. Snižte teplotu na střední plamen a nechejte orzo těstoviny uvařit al dente (cca 10 minut, ale rozhodně průběžně kontrolujte a promíchávejte).
  3. Těsně před podáváním přidejte špenát a vařte další minutu. Dochuťte solí, pepřem a podávejte.
Reklama

Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem 2 Foto:

Italská Orzo polévka s rajčaty a špenátem; foto: littlespicejar.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama