návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hráškové rizoto s kachními prsy

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Hráškové risotto s kachními prsy
Autor: Denis Henry foodblog Hráškové risotto s kachními prsy
Lehké, hravé, svěží... Tři slova, která naprosto přesně vystihují hráškové rizoto. Výborné jídlo, kterým oslavíte začátek jara. Můžete ho servírovat i samostatně, ale se šťavnatými kachními prsy s křupavou kůrkou bude ještě lepší.

Postup

  1. RIZOTO: Na trošce másla a olivového oleje orestujte najemno nakrájenou šalotku. Stačí jen zpěnit, rozhodně by se neměla připálit či začít hnědnout. Přidejte rýží a ještě chvíli nasucho restujte. Dostatečně orestovanou rýži poznáte podle toho, že začne být více průhledná. Přilijte bíle víno a nechte odpařit.
  2. Osolte a postupně přilévejte horký drůbeží vývar, ideálně tak po jedné naběračce. V případě, že by byl vývar studený, dojde k příliš velkému ochlazení a rizotu to vůbec neprospěje. Jakmile je rýže na skus, což bude trvat přibližně 10 až 15 minut, přidejte nastrouhaný parmazán a hrášek.
  3. Stáhněte z ohně, vmíchejte máslo, nasekaný kerblík, kapku citronové šťávy, případně dosolte dle chuti a servírujte s plátky grilovaných kachních prsou. Pokud neseženete kerblík, zkuste dát do rizota trochu nasekané máty, která hrášek skvěle doplňuje.
  4. MASO: Den předem naložte maso do soli, černého pepře, bylinek a kapky brandy. Před pečením nechte maso hodinu v pokojové teplotě. Kůži nařežte na malé čtverečky, ale snažte se neprokrojit ji až k masu.
  5. Nejprve dejte prsa na rozpálenou pánev kůží dolů a restujte, dokud nebude kůže dozlatova. Poté prsa obraťte kůží nahoru a pánev vložte do trouby – vypečený tuk tak bude ztékat po prsou a maso bude šťavnatější.
  6. Pečte přibližně 10 minut na 160 °C. Po vyjmutí z trouby zabalte maso do alobalu a nechte minimálně 5 minut stát. Štáva v masu se tak zpět roztáhne do celého obvodu. Kdybyste maso začali krájet ihned po vyjmutí z trouby, všechna šťáva bude rychle vytékat a maso bude suché.

Hráškové risotto s kachními prsy  Foto: Hráškové risotto s kachními prsy; foto: Denis Henry foodblog

Denis Henry foodblog Foto:

Denis Henry aneb Kulinární cesta za velkým snem

Denis Henry je foodbloger, který píše a provozuje Ondřej Mikoláš, jehož snem je vydat vlastní kuchařku. I to je jeden z důvodů, proč také vznikl tento blog.

Na blogu DenisHenry.cz se snaží dělat recepty tak, jak si myslí, že by mohly být nejlepší, a zároveň se snaží zachovat jejich originalitu. Líbí se mu jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech, jako je například Milánské rizoto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.