Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Hovězí guláš s klobásou a paprikou

Hovězí guláš s klobásou a paprikou

Hovězí guláš s klobásou a paprikou Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno

  • Zavřít

Hovězí guláš s klobásou a paprikou Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno

Moje hodnocení
3x

Vylepšete nedělní hovězí guláš kvalitním kouskem klobásy a všichni členové rodiny se vám odvděčí úsměvy a prázdnými talíři!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • hovězí kližka 750 g
  • klobása (na vaření) 2 ks
  • cibule 3 ks
  • kapie (červené špičaté) 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • maďarská paprika (sladká) 1 lžíce
  • pálivá paprička 1/2 lžičky
  • nové koření 5 kuliček
  • drcený kmín špetka
  • čerstvě namletý pepř (černý)
  • majoránka (sušená) 1/2 lžíce
  • olej (sádlo)
  • sůl

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, klobásy na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kostičky.
  2. Nejprve na oleji nebo sádle nechte na mírnějším zdroji tepla orestovat dohněda cibuli. Poté zvyšte teplotu, přidejte kostky masa, osolte, okořeňte pepřem, kmínem, novým kořením a maso ze všech stran opečte.
  3. Jakmile maso začne pouštět šťávu, opět zmírněte teplotu, posypte paprikou, promíchejte a přiklopte. Nechte maso dusit nejprve ve vlastní šťávě, podle potřeby podlévejte menším množstvím vody nebo hovězího vývaru. Maso nesmí být zcela potopené.
  4. Po půlhodině k masu přihoďte kolečka klobás a společně dál duste, opět průběžně trochu podlévejte. Když je maso skoro měkké, což je přibližně po hodině dušení, přidejte ještě nakrájené papriky, majoránku, posekaný česnek a asi čtvrt hodiny společně vařte.
  5. Dochuťte případně solí a pepřem. Guláš ničím nezahušťujte, měl by mít pouze přirozeně vydušenou hustší šťávu.

PRIMA TIP: Hovězí guláš

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky maso hovězí maso guláš paprika klobása

Návrhy pro vás

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi


Přečtěte si také

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Novinky

Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Novinky

Už tento pátek a sobotu zavítá Prima FRESH festival do Pardubic! Nepropásněte svátek skvělého jídla a dobré zábavy

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Opozice griluje vládu. Turecké hospodářství, Stanjura je nekompetentní, kritizuje Schillerová Tři mrtvé si vyžádala tragická nehoda na Pardubicku. Na místě se srazilo několik vozidel Zmar a frustrace. Reportér CNN Prima NEWS popsal situaci na Ukrajině, promluvil také o naději

prima-zeny

Barvy dokážou ovlivnit náš styl i emoce. Stylistka radí, jak je správně kombinovat Libuše Šafránková by oslavila 70. narozeniny. Věděla, že umírá, léčit se ale odmítala Největší strachy podle horoskopu: Býci se bojí chaosu, Raci opuštění

prima-zoom

Kolik stojí nejcennější meč na světě? Největší jedovatý had Afriky zabije člověka už dvěma kapkami jedu. Podívejte se, jak loví Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů

prima-fresh

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

prima-cool

První fotky z epické sci-fi Rebel Moon Parta z Top Gearu řádí v unikátních českých autech. Podívejte se skvělý trailer nového speciálu Jsou noví Transformers lepší než comeback Batmana? První recenze přináší jasnou odpověď

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Playboy Secret Lounge supported by CLAVIN Od uklízení záchodů k OnlyFans. Sexy modelka nyní vydělává statisíce měsíčně

lajk

Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Hvězda Beverly Hills 90210 sdílela zdrcující zprávu ohledně svého zdravotního stavu. Rakovina se jí rozšířila VIDEO: Obloha jako z apokalypsy? Slavnou metropoli kvůli požárům zahalil toxický opar

prima-living

Sladké jahody a kyselá rebarbora. Senzační kombinace ovoce a zeleniny vynikne v koláči, sirupu i džemu Bylinky, které sbíráme během června: Heřmánek, lípa, jitrocel, mateřídouška či řepík Medardova kápě, čtyřicet dní kape. Vyplní se letos známá lidová pranostika?

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.