návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Gulášová polévka

do 1,5 hodiny
Gulášová polévka
Autor: Pradobroty.cz Gulášová polévka
Gulášová polévka? Poctivou domácí nemůžete jen tak odmítnout. Jarní počasí už je sice tu, ale na horkou polévku není nikdy moc teplo. :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na velmi drobno a nebo namelte nahrubo (čím větší kousky masa budou, tím déle se bude polévka vařit).
  2. Cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte.
  3. V hrnci rozpalte sádlo, plamen stáhněte na poloviční výkon, na sádlo přidejte cibuli a smažte dozlatova. Plamen zvyšte a přidejte maso, které zprudka osmahněte. Maso pustí šťávu, kterou nechte zcela vyvařit.
  4. Plamen opět stáhněte a masovou směs zasypte moukou (čím víc chcete polévku hustou, tím víc mouky dejte), novým kořením a bobkovým listem.
  5. Za stálého míchání asi dvě minuty opékejte. Pak přidejte sladkou i uzenou papriku, kmín a česnek a opékejte asi minutku (a nezapomínejte míchat) do rozvonění.
  6. Nyní celou směs zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte, dokud není maso měkké – trvá to asi hodinu.
  7. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky větší než mrkev. Přidejte společně s libečkem k polévce a vařte dalších asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
  8. Z polévky vyndejte bobkový list a nové koření (a případně čerstvý libeček), přidejte majoránku, kterou promněte v dlaních a nechte 2 minuty prohřát.
  9. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a podávejte s chlebem nebo jiným pečivem.
Reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama