Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Guacamole s krevetami

2–3 porce
do 10 minut
Guacamole s krevetami
Guacamole s krevetami Autor: Kitchenette.cz
Základem této pikantní pomazánky je kvalitní zralé avokádo. Někdy je potřeba si na něj trochu počkat a nechat ho doma dozrát při pokojové teplotě, ideálně blízko banánů. A pokud neseženete dobré krevety, klidně si vychutnejte guacamole bez nich. I tak je to dobrota :)
Reklama

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Uložit

Reklama

Postup

  1. Čerstvé krevety poznáte tak, že nejsou sytě oranžové, ale jsou tmavě šedé nebo světlé (přikládáme dvě fotografie čerstvých krevet na ledu). Oranžové se stanou po vhození do horké vody. Ve větším hrnci přivedete k varu silně osolenou vodu, vhodíte krevety a vaříte je opravdu krátce, podle velikosti. Poznáte, že jsou hotové, jakmile se začne odchylovat masitá část ocásku od krunýřku. Při pohledu na krevetu z profilu uvidíte v horní části pár milimetrů volného prostoru. Krevety scedíte, krátce propláchnete a zbavíte hlavy, nožiček a krunýře na ocásku.
  2. Avokádo zbavené slupky a pecky rozmačkejte ve střední misce vidličkou. Jednu polovinu avokáda nakrájejte na malé kostičky a nechte na závěr, aby zůstala nějaká struktura. Přidejte šalotku, česnek, chilli papričku sůl, pepř, nasekaný koriandr, krevety, šťávu z půlky citronu a promíchejte.
  3. Klíčky přidejte nejlépe navrch guacamole až při servírování ať už na rozpečeném chlebu, toustu, nebo salátu. Někdo si rád přikyselí citronem, tak při servírování nezapomeňte nějaké ty měsíčky dodat a ještě posypat nasekaným čerstvým koriandrem.
Reklama

Čerstvé nepředvařené krevety  Foto: Kitchenette.cz

Čerstvé nepředvařené krevety, foto: Kitchenette.cz

Markéta Pavleje

Objevte nový food blog!

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

 

 

 

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama