Suroviny
- vepřový bok vykoštěný 1,3 kg
- Med 4 lžíce
- omáčka teriyaki 4 lžíce
- kvalitní tmavá sójová omáčka 2 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
- Česnek 3 stroužky
- sušený zázvor 1 lžička
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- Sůl
- čerstvý koriandr
- naložený křen (Hamé)
Článek
10 báječných receptů na šťavnatý vepřový bůček
Pokud přijmete jako fakt, že tuk je nositelem chuti, pak vepřový bůček má výsadní postavení a patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou...
Postup přípravy
- Vepřový bok nakrájejte na cca 7 - 10 mm silné plátky. V misce smíchejte med, omáčku teriyaki, sójovou omáčku, olivový olej, utřený česnek, zázvor, kajenský pepř a podle chuti dosolte. Do této marinády naložte vepřový bok a nechte minimálně dvě hodiny marinovat.
- Bůček opékejte na grilu na středním plameni do propečení. Podávejte posypaný čerstvým koriandrem, s čerstvým pečivem a s křenem.