zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný teriyaki bůček s křenem
Autor: archiv receptyschuti.cz Grilovaný teriyaki bůček s křenem

Grilovaný teriyaki bůček s křenem

Hodnoceno: 0x
Bůček je doménou nejen v české kuchyni, ale velmi oblíbený je i v Asii - rádi z něj vaří v Číně i ve Vietnamu, tak proč se trochu neinspirovat? Připravte si šťavnaté plátky v lehce nasládlé marinádě, která na ohni krásně zkaramelizuje, a klidně k tomu podávejte řízný křen...
do 30 minut
6-8 porcí

Článek

Pomalu pečený bůček Foto:

10 báječných receptů na šťavnatý vepřový bůček

Pokud přijmete jako fakt, že tuk je nositelem chuti, pak vepřový bůček má výsadní postavení a patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou...

reklama

Postup

  1. Vepřový bok nakrájejte na cca 7 - 10 mm silné plátky. V misce smíchejte med, omáčku teriyaki, sójovou omáčku, olivový olej, utřený česnek, zázvor, kajenský pepř a podle chuti dosolte. Do této marinády naložte vepřový bok a nechte minimálně dvě hodiny marinovat.
  2. Bůček opékejte na grilu na středním plameni do propečení. Podávejte posypaný čerstvým koriandrem, s čerstvým pečivem a s křenem.

Grilovaný teriyaki bůček s křenem  Foto: Grilovaný teriyaki bůček s křenem , Foto: archiv receptyschuti.cz

reklama