Suroviny
- vepřový bok (vykoštěný) 1,3 kg
- med 4 lžíce
- omáčky (teriyaki) 4 lžíce
- sójová omáčka (kvalitní tmavá ) 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- zázvor (sušený) 1 lžička
- koriandr (čerstvý )
- křen (naložený(Hamé))
- sůl
- kajenský pepř 1/2 lžičky
Článek
10 báječných receptů na šťavnatý vepřový bůček
Pokud přijmete jako fakt, že tuk je nositelem chuti, pak vepřový bůček má výsadní postavení a patří mezi kousky masa, které vás určitě nezklamou. Pokud mu dáte dostatečnou...
Postup přípravy
- Vepřový bok nakrájejte na cca 7 - 10 mm silné plátky. V misce smíchejte med, omáčku teriyaki, sójovou omáčku, olivový olej, utřený česnek, zázvor, kajenský pepř a podle chuti dosolte. Do této marinády naložte vepřový bok a nechte minimálně dvě hodiny marinovat.
- Bůček opékejte na grilu na středním plameni do propečení. Podávejte posypaný čerstvým koriandrem, s čerstvým pečivem a s křenem.