Suroviny
- rybí filet (halibut) 100 g
- pomeranč (oloupané dílky) 50 g
- jarní cibulka 25 g
- pomerančová šťáva (z půlky pomeranče)
- olivový olej 5 g
- limetková šťáva (z půlky limetky)
- med 7 g
- máta (čerstvá) 2 snítky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- chléb (vícezrnný) 50 g
Postup přípravy
- Nejprve si připravte marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře.
- Filet nechte v marinádě v chladu alespoň půl hodiny odpočívat a poté jej dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 5 minut z každé strany. Během grilování potírejte rybu marinádou.
- Grilovaný filet ozdobte na talíři dílky pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s vícezrnným chlebem.
- 1 porce obsahuje: 1189 kJ / 283 kcal
- bílkoviny: 19 g, sacharidy: 34 g, tuky: 7 g