návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Grilované tofu špízy s okurkovým salátem

4–6 porce
do 30 minut
Grilované tofu špízy s okurkovým salátem
Autor: Marek Kučera Grilované tofu špízy s okurkovým salátem
Že je tofu vegetariánskou ingrediencí číslo jedna, o tom dnes není pochyb. Ale že by se, například díky následujícímu receptu, mohlo stát i položkou number one pro jedlíky masa, o tom budete vědět jako první. Zkrátka, tohle je grilovací kousek na jedničku.
Reklama

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!
Reklama

Postup

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte je na jemné plátky. Jarní cibulku očistěte stejně jako chilli papričky, česnek oloupejte a vše nakrájejte rovněž na jemné plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Trochu oleje rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi. Vsypte šalotku, jarní cibulku, papričku, česnek a závor a za častého promíchávání smažte na nízkém stupni 10 až 15 minut, až vše zvláční.
  3. Na marinádu rozdrťte oba druhy pepře, semínka koriandru a vločkovou sůl v hmoždíři. Přidejte do pánve spolu se sójovou omáčkou a cukrem. Vařte, až směs zhoustne a bude hezky lesklá, pak přesuňte do malého pekáče.
  4. Tofu rozkrájejte na 2cm kousky a napíchejte je na špejle. Vložte je do pekáčku a obalte v marinádě, pak nechte v ledničce několik hodin rozležet.
  5. Špízy pak ogrilujte za častého potírání marinádou, až bude tofu hezky připečené a křupavé.
  6. Škrabkou na brambory naloupejte okurku na dlouhé proužky a dejte je do mísy. Přidejte nasekané lístky koriandru, rýžový ocet a špetku pepře a soli. Promíchejte a podávejte k tofu špízům.
Reklama

Grilované tofu špízy s okurkovým salátem  Foto: Grilované tofu špízy s okurkovým salátem; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama