Vyhledávání
Reklama
Frito mallorquin
4 porce
do 10 minut

Frito mallorquin je tradiční pokrm z Mallorky, který se připravuje na pánvi. Šéf Zdeněk vám ukáže, jak tuto lahůdku z masa, jater, zeleniny a brambor vyrobit.
Reklama
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
- Jehněčí maso
- jehněčí játra
- Fenykl 1 plátek
- červená paprika 1 ks
- Hrášek
- artyčoky
- menší brambory 4 ks
- červená cibule 1/2 ks
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Reklama
Postup
- Jehněčí maso i játra nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený česnek, po chvíli přidáme cibuli a promícháme. Na vedlejší pánvi orestujeme maso a pak ho přidáme k cibuli a česneku. Potom zvlášť orestujeme játra, přihodíme k nim fenykl a opět vložíme ke směsi na vedlejší pánvi.
- Postupně přisypeme ještě nakrájenou papriku, hrášek, oloupané brambory vařené ve slupce a artyčoky. Vše osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, promícháme, nandáme na talíř a pokapeme olivovým olejem.
Reklama
Připravte si tento recept přímo se Šéfem:
Reklama