Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Frito mallorquin

4 porce
do 10 minut
Frito mallorquin
Frito mallorquin
Frito mallorquin je tradiční pokrm z Mallorky, který se připravuje na pánvi. Šéf Zdeněk vám ukáže, jak tuto lahůdku z masa, jater, zeleniny a brambor vyrobit.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Jehněčí maso i játra nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený česnek, po chvíli přidáme cibuli a promícháme. Na vedlejší pánvi orestujeme maso a pak ho přidáme k cibuli a česneku. Potom zvlášť orestujeme játra, přihodíme k nim fenykl a opět vložíme ke směsi na vedlejší pánvi.
  2. Postupně přisypeme ještě nakrájenou papriku, hrášek, oloupané brambory vařené ve slupce a artyčoky. Vše osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, promícháme, nandáme na talíř a pokapeme olivovým olejem.
Reklama

Frito malorquin Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Teď vaří šéf! III (3): Frito Mallorquin
Frito Mallorquin
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama