návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Francouzský jablečný koláč

Hodnoceno: 7x
12 ks porcí
do 1 hodiny
Francouzský jablečný koláč
Autor: Smoothcooking.cz Francouzský jablečný koláč
Krásný na pohled a chuťově dotažený. Přesně takový je francouzský koláč podle tohoto receptu. Neváhejte a pusťte se do pečení!

Suroviny (12 ks porcí)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Nejprve zpracujte těsto. Odvažte si máslo, přidejte cukr a hladkou mouku.
  2. Přidejte špetku soli a nakonec žloutky.
  3. Těsto se bude drolit do žmolenky, ale vše se nakonec krásně zapracuje do tuhého těsta, podobného těstu na cukroví.
  4. Kdyby náhodou ne, přidejte lžíci vlažné vody.
  5. Nyní dejte těsto odpočívat do lednice, aby zatuhlo a dobře se s ním pracovalo.
  6. Mezitím připravte jablka a náplň. Jablka si oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na cca 0,5 cm velké kostičky.
  7. Odměřte si vodu a rozmíchejte v ní pudinkový prášek.
  8. Vložte jablka do hrnce, přidejte cukr, vanilkový extrakt a skořici.
  9. Vše vařte, dokud se voda z půlky neuvaří. Nesmí to být moc suché ani řídké. Asi jako pudink s jablky.
  10. Směs odstavte, vystelte formu pečicím papírem a rozprostřete těsto na dno a na strany.
  11. Dejte rozehřát troubu na 180 stupňů.
  12. Teď si připravte jablka na ozdobu. Takže oloupejte 2 jablka, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. 
  13. Do dortové formy přidejte směs z jablek a navrch klaďte plátky jablek do spirály.
  14. Nakonec jablka posypejte vanilkovým cukrem a pečte cca 30 minut. Těsto bude zlatavé a jablka lehce opečená.
  15. Nakonec ještě horký koláč pokapejte směsí z meruňkové marmelády a vody a nechte důkladně vychladnout, nejlépe přes noc v ledničce.

Smooth & cooking
Kateřina Kuranova

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. 

Související témata: ovocný koláč , Sladké , Francouzské kuchyně