zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem
Autor: archiv Tescoma Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem

Filé z candáta a houbový kuba s majoránkovým máslem

Hodnoceno: 0x
Candát je sladkovodní ryba, která má bílé pevné maso vynikající chuti. Připravte ho jednoduše, aby právě ta chuť měla šanci vyniknout. Zajímavá je kombinace s tradičním houbovým kubou a voňavým bylinkovým máslem.
do 1 hodiny
4 porce

Vyzkoušejte tento báječný pokrm uvařit podle videoreceptu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Majoránkové máslo:

Postup

  1. Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.
  2. Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.
  3. Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.
  4. Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.
  5. Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.
  6. Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.

Filé z candát a houbový kuba s majoránkovým máslem  Foto: Pro perfektní přípravu tohoto báječného jídla můžete využít kvalitní kuchyňské náčiní Tecoma. Hodit se vám bude například mlýnek na sůl, kráječ bylinek, formičky pro tvarování pokrmu, ale i kvalitní pánev.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

Uložit

reklama