Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dušená vepřová plec s mlékem a čerstvými bylinkami

6–8 porcí
nad 2 hodiny
Dušená vepřová plec s mlékem a čerstvými bylinkami
Dušená vepřová plec s mlékem a čerstvými bylinkami Autor: Kuchařka Oleje
Mléko, v kterém se maso dusí, a pořádná hrst bylinek vedou k úžasně křehkému masu a jemné šťávě. Mnoho Italů si pochutná na jídle i s mléčnými sraženinami, ale můžete je z omáčky klidně i přecedit.
Reklama

Recept

Kuře pečené v mléce  Foto:

Kuře pečené v mléce

Pokud chcete svému nedělnímu kuřeti dopřát malý upgrade, zkuste ho tentokrát upéct v mléce. Nejenže tím maso získá neuvěřitelnou šťavnatost, ale jde především o chuť....
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a mřížku umístěte doprostřed trouby.
  2. Ve velkém těžkém hrnci, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotýnce na střední teplotu olej. Přidejte maso a smažte spolu s jalovcovými bobulemi a bylinkami asi 8–10 minut tak, aby maso lehce zhnědlo.
  3. Přidejte česnek, maso posypte solí a ½ čajové lžičky černého pepře. Smažte, dokud česnek nezhnědne, tedy asi 1 minutu. Přes maso přelijte vinný ocet a polovinu nechte rychle vyvařit.
  4. Přilijte mléko a přiveďte téměř k varu. Hrnec zakryjte a vepřové duste v troubě. Za občasného otočení ho nechte dusit asi 2 až 2 ½ hodiny, dokud nezměkne (mléko se srazí).
  5. Maso přendejte na dřevěné prkýnko a volně ho přikryjte. Šťávu přeceďte do misky (tak se zbavíte sraženin) a odstraňte tuk. Šťávu vraťte do hrnce a vařte, dokud se nevyvaří na asi 450 ml / 2 hrnky. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Vepřové nakrájejte na plátky a polijte šťávou.
Reklama

PRIMA TIP: Vepřové můžete podusit den dopředu, nechat vychladnout a pak zakrýt. Následující den ho přendejte na místo s pokojovou teplotou, ohřejte a pokračujte v receptu.

Dušená vepřová plec s mlékem a čerstvými bylinkami  Foto: Dušená vepřová plec s mlékem a čerstvými bylinkami; foto: Kuchařka Oleje

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama