Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí žloutkový pudink
Pudink je oblíbená sladká pochoutka nejen u dětí. V domácí podobě je to výborný dezert, kterým nepohrdne ani skutečný gurmán.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- smetana (30%) 600 ml
- žloutky 5 ks
- Škrob 1 lžíce
- vanilkový lusk 1 ks
- Cukr 3 lžíce
- borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- 500 ml smetany nalijte do hrnce a promíchejte s cukrem.
- Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.
- Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.
- Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
- Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat, a nechte vychladit. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.
Domácí žloutkový pudink; foto: akademiekvality.cz
Další zajímavé informace o vejcích a spoustu dalších receptů najdete na www.akademiekvality.cz.