Klasický španělský dezert je vlastně mléčný krém ochucený výraznými citrusy, které mu dodají svěžest. Ve třetím díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou ho připravil kuchař David Díaz Delgado a vy ho teď můžete podle jeho receptu zkusit také.
Pomeranč a citron oloupejte a slupky dejte vařit společně s 500 ml mléka a skořicí. Ve chvíli varu přiklopte pokličkou a dejte stranou.
V dalším hrnci rozšlehejte žloutky s cukrem krystal a pomalu přes síto za stálého míchání vlijte aromatizované mléko a dejte vařit. Kukuřičný škrob smíchejte se zbytkem mléka a vlijte ke krému. Jakmile krém začne tuhnout, dejte stranou a směs vlijte do mističek. Mističky vložte do lednice chladit.
Po vychladnutí vyndejte z lednice, posypejte třtinovým cukrem a flambovací pistolí cukr zkaramelizujte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.