Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Coq au ryzlink

4 porce
do 1 hodiny
Coq au Ryzlink
Coq au Ryzlink Autor: Johana Pošová
Otestujte geniální variaci na klasický pokrm, jímž je kohout na víně. Překvapivý chuťový zážitek zajistí kvalitní bílý ryzlink.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V kastrolu rozehřejte máslo a olej. Vložte kousky kuřete a ze všech stran je opečte. Vyjměte je z kastrolu.
  2. Do kastrolu vsypte cibuli a smažte, až cibule zvláční a slanina se vyškvaří. Vsypte česnek a nechte ho zezlátnout, směs pak z kastrolu vyndejte děrovanou naběračkou a tuk v něm ponechte.
  3. Vsypte do něj houby nakrájené na plátky (menší můžete jen rozpůlit) a 5 minut je smažte. Vraťte k nim směs cibule, slaniny a česneku a opečené kousky kuřete, vlijte víno a uveďte ho do varu.
  4. Plamen snižte, kastrol přikryjte a vše duste 15 až 25 minut, až bude kuře křehké. Po 15 minutách kastrol odkryjte, vlijte smetanu a nechte ještě 10 minut vařit. Posypte nakrájenou petrželkou, podle chuti osolte a opepřete.
Reklama

Coq au Ryzlink  Foto:

Coq au ryzlink, foto: Johana Pošová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama