zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čokoládový ježek
Čokoládový ježek

Čokoládový ježek

Hodnoceno: 1x
Markétin čokoládový ježek potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale určitě se vám bude líbit i vzhledově.
do 30 minut

reklama

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, do níž přidejte rozpuštěné máslo. Dejte šlehat čtyři vejce s moučkovým cukrem. Objem hmoty se šleháním zhruba čtyřikrát zvětší. Do hmoty přidejte zchladlou čokoládu a opět nechte prošlehat. Vychladlá musí být proto, aby se vajíčka v našlehaném základu nesrazila.

Hotovou hmotu opatrně promíchejte a přidejte oblanšírované mandle. Ty získáte tak, že mandle spaříte horkou vodou a odstraníte z nich slupky. Vysušit je pak můžete třeba tak, že je vložíte asi na hodinu do trouby vyhřáté na 160 stupňů. Dále přidejte kandovaný zázvor, lžičku instantní kávy a opět promíchejte. Úplně nakonec přijde do hmoty hladká mouka se špetkou kypřícího prášku.

Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou či vystříkané olejem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 40 až 50 minut. Až se ježek upeče, přendejte jej na mřížku a nechte vychladnout.

Vychladlý chlebíček poté přesuňte na podložku, opatrně jej dvakrát podélně prořízněte a každou z vrstev potřete malinovým džemem a slepte je opět k sobě. Celý povrch potřete horkým meruňkovým džemem a do glazury, která se vytvoří, zapíchejte ostny z mandlí nasekaných na jehličky.

Když jsou ostny hotové, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu, do níž přidáte máslo, a tou poté opatrně polijte povrch ježka. Až bude ježek celý zalitý čokoládou, nechte jej důkladně ztuhnout. Pokud nesníte ježka na posezení, čerstvý vám vydrží pět až šest dní.

 

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

reklama