Suroviny
- cibule (na kostičky) 1 ks
- česnek (nasekaný) 2 stroužky
- zázvor (oloupaného a nastrouhaného)
- rajčata 6 ks
- olej 1/2 lžíce
- římský kmín 1 lžička
- mletý koriandr 2 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- chilli papričky 1 špetka
- červená čočka 1 velká hrst
- smetana (kokosová) 6 lžic
- brokolice 1 ks
- špenát 100 g
- cizrna (scezená a propláchnutá) 1 plechovka (400 g)
- citron (rozpůlený) 1 ks
- sezamová semínka (opražená s 1 lžící nasekaných kešu oříšků)
Postup přípravy
- Cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujte na kaši.
- Ve velkém kastrolu rozehřejte olej. Vsypte koření a pražte ho několik vteřin. Pak vlijte rajčatovou kaši. Nechte 2 minuty probublávat, pak přidejte čočku a kokosovou smetanu. Vařte asi 12 až 15 minut, až čočka změkne, pak přidejte brokolici.
- Vmíchejte cizrnu a špenát, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte směs semínek a oříšků. Ideální přílohou je rýže natural (hnědá).