zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cizrnové kari se špenátem
Autor: Marek Kučera Cizrnové kari se špenátem

Cizrnové kari se špenátem

Hodnoceno: 2x
Nejlepší důvod, proč se s úsměvem vzdát masa (byť třeba jen na pár dnů v měsíci), to jsou indická a jiná asijská zeleninová kari jídla. Směsi aromatických koření, spousty zeleniny v ideálním stadiu zralosti a na zasycení křupavé luštěniny v čele s královnou cizrnou. Prostě pokrm pro maharádžu.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujte na kaši.
  2. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej. Vsypte koření a pražte ho několik vteřin. Pak vlijte rajčatovou kaši. Nechte 2 minuty probublávat, pak přidejte čočku a kokosovou smetanu. Vařte asi 12 až 15 minut, až čočka změkne, pak přidejte brokolici.
  3. Vmíchejte cizrnu a špenát, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte směs semínek a oříšků. Ideální přílohou je rýže natural (hnědá).

Cizrnové kari se špenátem  Foto: Cizrnové kari se špenátem; foto: Marek Kučera

reklama