Suroviny
- chřest 500 g
 - piniové oříšky 80 g
 - parmazán 100 g (polovina do pesta, polovina k servírování)
 - česnek 2 velké stroužky
 - citronová šťáva 1 lžíce
 - sůl
 - olivový olej 80 ml
 - těstoviny (linguine) 500 g
 - pepř
 
Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.
Postup přípravy
- Vodu na těstoviny osolte, přiveďte k varu a uvařte linguine na skus.
 - Zelený chřest můžete zpracovat syrový, máte-li bílý, oloupaný ho pár minut oblanšírujte. Pár špiček chřestu dejte stranou na ozdobu.
 - Nahrubo nasekaný chřest a ostatní ingredience vymixujte na pesto a vmíchejte do uvařených těstovin. Horké linguine posypte zbylým parmazánem a zdobte špičkami chřestu, případně bazalkou.