reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Chřestové pesto s těstovinami
Autor: V hlavní roli chřest Chřestové pesto s těstovinami

Chřestové pesto s těstovinami

Hodnoceno: 0x
Z jednoho svazku chřestu připravíte vynikající jídlo pro celou rodinu. Chřestové pesto má velmi delikátní chuť, která bude bavit gurmány i děti :) A navíc je příprava této lahůdky až směšně jednoduchá!
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Suroviny (4–6 porce)

reklama

Postup

  1. Vodu na těstoviny osolte, přiveďte k varu a uvařte linguine na skus.
  2. Zelený chřest můžete zpracovat syrový, máte-li bílý, oloupaný ho pár minut oblanšírujte. Pár špiček chřestu dejte stranou na ozdobu.
  3. Nahrubo nasekaný chřest a ostatní ingredience vymixujte na pesto a vmíchejte do uvařených těstovin. Horké linguine posypte zbylým parmazánem a zdobte špičkami chřestu, případně bazalkou.

Chřestové pesto s těstovinami  Foto: Chřestové pesto s těstovinami, foto: V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest Foto:

50 úžasných receptů s královskou zeleninou

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč, www.ikar.cz

reklama

reklama