reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Chléb se sýrem a bylinkami
Autor: Chléb v hlavní roli Chléb se sýrem a bylinkami

Chléb se sýrem a bylinkami

Hodnoceno: 4x
Chléb nemusíte naplnit jenom tak, že z něj uděláte sendvič – zkuste ho naplnit ještě před upečením. Připravíte tak „chleba s překvapením“, ideální i na zabalení jako oběd do práce.
nad 2 hodiny
1 bochník porce

reklama

reklama

Suroviny (1 bochník porce)

reklama

Postup

  1. Z mouky, droždí, cukru, soli, pepře a mléka vytvořte vláčné těsto, které 5 minut hněťte. Z těsta vytvořte bochánek a nechte jej na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (trvá to asi hodinu).
  2. Jarní cibulky nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo a promíchejte s bylinkami.
  3. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném válu do tvaru většího obdélníku a potřete jej máslem a nádivkou. Delší strany těsta srolujte směrem do středu, do dvou stejných šneků. Těsto vložte do předem vymazané chlebíčkové formy (naše byla 30 x 11 cm). Nechte ještě 15 minut kynout.
  4. Předehřejte troubu na 175–200 °C. Žloutek s vodou rozšlehejte a potřete jím chléb, posypte sezamem a pečte 40–50 minut.
  5. Prima tip: do bylinkové náplně můžete přidat jemně nakrájenou šunku. Chléb je výborný ještě teplý, ale i studený jako příloha například k salátům.

Chléb se sýrem a bylinkami Foto: Chléb se sýrem a bylinkami, foto: Chléb v hlavní roli

Chléb - kuchařkaChléb v hlavní roli

Bernd Armbrust

Pusťte se do pečení! V nové kuchařce Chléb najdete 70 receptů od mistra pekaře, jež potěší tělo i duši každého, kdo miluje čerstvý křupavý chléb.

Můžete si připravit klasické bochníky z různých koutů světa, sladké snídaňové chleby a rafinovaně plněné speciality. Mistr nabízí základní recepty na hranatý bílý chléb, rychlý žitný chléb a na přípravu vlastního kvásku, spoustu vědomostí a informací souvisejících s pečením chleba a podrobná vyobrazení postupů krok za krokem.

Vydalo nakladatelství IKAR, 2014

reklama

reklama