Brownie vrstva
- mandlová mouka 3/4 hrnku
 - kokosová moučka 1/2 hrnku
 - vejce 4 ks
 - himalájská sůl špetka
 - kakaový prášek 3 lžíce
 - vanilkový extrakt
 - stévie (podle chuti)
 - voda (horká) 1/2 hrnku
 - kakao (kakaová hmota nebo čokoláda bez přidaného cukru) 50 g
 - Kokosový olej (kokosový olej) 150 g
 
Cheesecake vrstva
- krémový sýr (nebo lučina) 200 g
 - vanilkový extrakt
 - stévie (podle chuti)
 - vejce 1 ks
 
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 175 °C.
 - Nádobu o průměru 23 cm vyložte papírem na pečení.
 - Do misky vlijte horkou vodu, přidejte kakao, stévii a vanilkovou esenci a vše společně promíchejte.
 - Do horké směsi přidejte kousky kakaové hmoty a kokosový olej. Míchejte, dokud se hmota nerozteče. Poté přidejte vejce a vše opět důkladně promíchejte.
 - Ve větší nádobě smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli, poté přidejte hotovou čokoládovou směs a vše znovu dobře promíchejte.
 - Vzniklé těsto vlijte do připravené nádoby na pečení. Pokud chcete na povrchu brownies vytvořit “víry”, schovejte si půl hrnku brownies těsta, které do formy vlijte až po cheesecake vrstvě.
 - Do menší misky vložte lučinu, vanilkovou esenci, vejce a stévii a vše míchejte, dokud se nevytvoří hladký krém.
 - Vzniklou cheesecake vrstvu rovnoměrně rozprostřete po brownies vrstvě. Poté pomocí lžíce přidejte zbývající těsto na brownies a pomocí špičky nože vytvořte “víry”.
 - Vložte do trouby a pečte 35–40 minut. Propečenost kontrolujte pomocí špejle.
 - Hotové brownies nechte vychladnout a poté podávejte.
 
PRIMA TIP: Neodolatelné variace na téma cheesecake