Brownie vrstva
- mandlová mouka 3/4 hrnku
- kokosová moučka 1/2 hrnku
- vejce 4 ks
- himalájská sůl špetka
- kakaový prášek 3 lžíce
- vanilkový extrakt
- stévie (podle chuti)
- voda (horká) 1/2 hrnku
- kakao (kakaová hmota nebo čokoláda bez přidaného cukru) 50 g
- Kokosový olej (kokosový olej) 150 g
Cheesecake vrstva
- krémový sýr (nebo lučina) 200 g
- vanilkový extrakt
- stévie (podle chuti)
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- Nádobu o průměru 23 cm vyložte papírem na pečení.
- Do misky vlijte horkou vodu, přidejte kakao, stévii a vanilkovou esenci a vše společně promíchejte.
- Do horké směsi přidejte kousky kakaové hmoty a kokosový olej. Míchejte, dokud se hmota nerozteče. Poté přidejte vejce a vše opět důkladně promíchejte.
- Ve větší nádobě smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli, poté přidejte hotovou čokoládovou směs a vše znovu dobře promíchejte.
- Vzniklé těsto vlijte do připravené nádoby na pečení. Pokud chcete na povrchu brownies vytvořit “víry”, schovejte si půl hrnku brownies těsta, které do formy vlijte až po cheesecake vrstvě.
- Do menší misky vložte lučinu, vanilkovou esenci, vejce a stévii a vše míchejte, dokud se nevytvoří hladký krém.
- Vzniklou cheesecake vrstvu rovnoměrně rozprostřete po brownies vrstvě. Poté pomocí lžíce přidejte zbývající těsto na brownies a pomocí špičky nože vytvořte “víry”.
- Vložte do trouby a pečte 35–40 minut. Propečenost kontrolujte pomocí špejle.
- Hotové brownies nechte vychladnout a poté podávejte.
PRIMA TIP: Neodolatelné variace na téma cheesecake