Suroviny
- hladká mouka (hladká mouka) 300 g
- voda (vlažná voda) 200 ml
- droždí (droždí) 20 g
- cukr (Cukr) 1 lžička
- sůl (Sůl) 1 lžička
- olivový olej (Olivový olej) 2–3 lžíce
- mozzarella (náplň podle chuti (rajčatová omáčka, mozzarella, žampiony, grilovaný lilek aj.))
Postup přípravy
- Nejprve nechte vzejít kvásek – do misky rozdrobte droždí, přidejte asi 2 lžíce vlažné vody a cukr. Za několik minut začnou kvasnice pracovat.
- Nyní dejte do zadělávací mísy robota mouku, zbytek vlažné vody, kvásek, sůl a olivový olej. Hnětacím hákem zadělejte těsto a nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout.
- Troubu nechte rozehřát na 230 °C.
- Po vykynutí těsto rozdělte na 4 díly, z každého dílu vypracujte oválnou placku a tu naplňte studenou náplní, základem je rajčatová omáčka a sýr mozzarella, které můžete doplnit dle své chuti žampiony, grilovanou zeleninou, špenátem (masožravci šunkou nebo masem). Placku přehněte a důkladně uzavřete, aby náplň nevytekla.
- Pizza kapsy přendejte opatrně na plech s pečicím papírem a dejte péct asi na 15 minut, dokud na povrchu nezhnědnou. Ihned podávejte.
Náš tip: Plněné žampiony à la pizza pepperoni