Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

4 porce
do 1 hodiny
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem Autor: archiv Pražské řeznictví
Zapečená jídla z jednoho pekáče jsou vděčná a velmi oblíbená. Kombinace dozlatova vypečených brambor, kysaného zelí a uzeného masa je jednoduchá, ale velmi dobrá.
Reklama

Článek

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným  Foto:

20 receptů na zapečená jídla z jednoho pekáče

Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Možností, co v pekáči zapéct, je ale mnohem víc!

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min).
  2. Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tento postup zopakujte ještě dvakrát a jako poslední vrstvu vyskládejte zbylé brambory. Osolte a vše zalijte zakysanou smetanou rozšlehanou s mlékem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 35 minut.
Reklama

Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem  Foto: Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem; foto: archiv Pražské řeznictví

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama