zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Autor: archiv Pražské řeznictví Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem

Brambory zapečené se zelím a uzeným masem

Hodnoceno: 4x
Zapečená jídla z jednoho pekáče jsou vděčná a velmi oblíbená. Kombinace dozlatova vypečených brambor, kysaného zelí a uzeného masa je jednoduchá, ale velmi dobrá.
do 1 hodiny
4 porce

Článek

Zapečené těstoviny s květákem a uzeným  Foto:

20 receptů na zapečená jídla z jednoho pekáče

Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Možností, co v pekáči zapéct, je ale mnohem víc!

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min).
  2. Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tento postup zopakujte ještě dvakrát a jako poslední vrstvu vyskládejte zbylé brambory. Osolte a vše zalijte zakysanou smetanou rozšlehanou s mlékem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 35 minut.

Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem  Foto: Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem; foto: archiv Pražské řeznictví

reklama