Suroviny
- brambory 700 g
- cibule (větší ) 1 ks
- zakysaná smetana 300 ml
- mléko 150 ml
- uzené maso 400 g
- bílé kysané zelí 400 g
- cukr krystal 1 lžíce
- celý kmín 2 lžičky
- slanina 75 g
- sůl
Článek
20 receptů na zapečená jídla z jednoho pekáče
Jídla z jednoho pekáče mají u nás velkou tradici, vždyť kdo by nemiloval už od dětství šunkofleky nebo francouzské brambory? Možností, co v pekáči zapéct, je ale mnohem víc!
Postup přípravy
- Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min).
- Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tento postup zopakujte ještě dvakrát a jako poslední vrstvu vyskládejte zbylé brambory. Osolte a vše zalijte zakysanou smetanou rozšlehanou s mlékem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 35 minut.