Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bramborový salát podle Karla Gotta
Tradice velí servírovat na Štědrý večer bramborový salát, ale jak přesně má takový salát vypadat, a co kromě brambor má obsahovat, v tom se tradice liší dům od domu. Chcete vědět, jaký salát měl nejraději Karel Gott? Najdete v něm jednu netradiční ingredienci!
do 30 minut
3 porce
Suroviny (3 porce)
- uvařené a oloupané salátové brambory 300 g
- kyselé okurky 100 g
- cibule 50 g
- zelená paprika 1 ks
- vejce, natvrdo uvařená a oloupaná 2 ks
- majonéza 100 g
- hořčice 50 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- cukr
- petrželová nať na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory, kyselé okurky, cibuli, zelenou papriku a vejce uvařená natvrdo nakrájejte na plátky.
- Cibuli spařte s troškou horkého nálevu z okurek.
- Majonézu smíchejte s hořčicí, s mletým pepřem, cukrem a solí.
- Nakrájenou směs zalijte vychladlým nálevem s cibulí, ochucenou majonézou a zlehka promíchejte.
- Nechte v chladu proležet. Zdobte nasekanou petrželovou natí.