Suroviny
- brambory (uvařené a oloupané salátové ) 300 g
- kyselé okurky 100 g
- cibule 50 g
- zelená paprika 1 ks
- vejce (natvrdo uvařená a oloupaná) 2 ks
- majonéza 100 g
- hořčice 50 g
- cukr
- petrželová nať (na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory, kyselé okurky, cibuli, zelenou papriku a vejce uvařená natvrdo nakrájejte na plátky.
- Cibuli spařte s troškou horkého nálevu z okurek.
- Majonézu smíchejte s hořčicí, s mletým pepřem, cukrem a solí.
- Nakrájenou směs zalijte vychladlým nálevem s cibulí, ochucenou majonézou a zlehka promíchejte.
- Nechte v chladu proležet. Zdobte nasekanou petrželovou natí.