Suroviny
- brambory (salátové, uvařené a oloupané ) 300 g
- kyselé okurky 100 g
- cibule 50 g
- zelená paprika 1 ks
- vejce (natvrdo uvařená a oloupaná) 2 ks
- majonéza 100 g
- hořčice 50 g
- cukr
- hladkolistá petržel (na ozdobu)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Uvařené a oloupané brambory, kyselé okurky, cibuli, zelenou papriku a vejce uvařená natvrdo nakrájejte na plátky nebo na kostičky.
- Cibuli spařte troškou horkého nálevu z okurek.
- Majonézu smíchejte s hořčicí, mletým pepřem, cukrem a solí.
- Nakrájenou směs zalijte vychladlým nálevem s cibulí, ochucenou majonézou a zlehka promíchejte.
- Nechte v chladu proležet. Zdobte nasekanou petrželovou natí.
PRIMA TIP: Rozuzlení hádanky tradičních a netradičních surovin... Karel Gott do salátu nedával mrkev, naopak neortodoxně sázel na kořeněnou chuť zelené papriky.
Nechte se inspirovat receptem na klasický bramborový salát a připravte jej podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE