Najděte si recept
Na co máte chuť?

Borůvkový raw cheesecake
Tradiční i neobvyklé... Vyzkoušejte nové recepty na cheesecake:
Článek
18 variací na téma cheesecake
Suroviny (1 dort porce)
Krusta:
- kešu ořechy 1 hrnek
- vlašské ořechy 1 hrnek
- Datle 1/2 hrnku
- Voda 2 lžíce
Krém:
- kokosová šlehačka 1/3 dávky (viz níže)
- tmavý agáve sirup 3/4 hrnku
- kešu ořechy 1 hrnek
- mletá skořice 1 lžička
- čerstvé borůvky 3/4 hrnku
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- kokosový olej 1/2 hrnku
- kakaové máslo 1/2 hrnku
Zdobení:
- čerstvé borůvky 1/4 hrnku
Kokosová šlehačka:
- strouhaný kokos 1 hrnek
- Voda 2 hrnky
Postup
- Do robotu dejte ořechy a rozmixujte na mouku. Poté přidejte vypeckované datle a rozmixujte. Pokud není těsto lepivé, přidejte 2 lžíce vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte do dortové formy vyložené fólií.
- Ze sušeného strouhaného kokosu a vody si připravte v mixéru šlehačku. Mixujte společně asi 60 až 90 vteřin, až vznikne krémovitá konzistence. Do dortu použijete zhruba třetinu šlehačky, zbytek vám vydrží v lednici 3 dny.
- Pokračujte přípravou krému v mixéru. Kokosovou šlehačku, agáve sirup a ořechy kešu rozmixujte na hladký krém bez hrudek. Poté přidejte ostatní ingredience kromě kakaového másla a kokosového oleje. Ty přidejte až v poslední fázi a pořádně promixujte do výsledného krému. Krém nalijte do formy a posypte čerstvými borůvkami.
- PRIMA TIP: Pokud skladujete kokosovou šlehačku v lednici, tak ji před použitím vždy promíchejte. Po čase se totiž oddělí tuk od vody a je třeba je znovu spojit.
Borůvkový raw cheesecake; foto: Tajemství syrové stravy
Tajemství syrové stravy
90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw
Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.
Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.