reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Borůvkový raw cheesecake
Autor: Tajemství syrové stravy Borůvkový raw cheesecake

Borůvkový raw cheesecake

Hodnoceno: 0x
Kromě krásné výrazné barvy je tento dort zajímavý i netradičním spojením borůvek a skořice. Je to jeden z nejoblíbenějších dortů ve známé pražské cukrárně Sweet Secret of Raw.
do 30 minut
1 dort porce

reklama

Tradiční i neobvyklé... Vyzkoušejte nové recepty na cheesecake:

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...

Suroviny (1 dort porce)

Krusta:

Krém:

Zdobení:

Kokosová šlehačka:

reklama

Postup

  1. Do robotu dejte ořechy a rozmixujte na mouku. Poté přidejte vypeckované datle a rozmixujte. Pokud není těsto lepivé, přidejte 2 lžíce vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte do dortové formy vyložené fólií.
  2. Ze sušeného strouhaného kokosu a vody si připravte v mixéru šlehačku. Mixujte společně asi 60 až 90 vteřin, až vznikne krémovitá konzistence. Do dortu použijete zhruba třetinu šlehačky, zbytek vám vydrží v lednici 3 dny.
  3. Pokračujte přípravou krému v mixéru. Kokosovou šlehačku, agáve sirup a ořechy kešu rozmixujte na hladký krém bez hrudek. Poté přidejte ostatní ingredience kromě kakaového másla a kokosového oleje. Ty přidejte až v poslední fázi a pořádně promixujte do výsledného krému. Krém nalijte do formy a posypte čerstvými borůvkami.
  4. PRIMA TIP: Pokud skladujete kokosovou šlehačku v lednici, tak ji před použitím vždy promíchejte. Po čase se totiž oddělí tuk od vody a je třeba je znovu spojit.

Borůvkový raw cheesecake  Foto: Borůvkový raw cheesecake; foto: Tajemství syrové stravy

Tajemství syrové stravy Foto:

Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Uložit

reklama

reklama