Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Bezlepkový cuketový muffin/donut/chléb

do 1 hodiny
Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb
Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Autor: P&G Foodies
Domácí pečivo je perfektní a receptů existuje neuvěřitelné množství. Můžete vyzkoušet bezlepkovou variantu z cukety, ke které se hodí bylinkové pesto nebo pomazánka ze sušených rajčat.
Reklama

Článek

Rustikální bageta Foto:

Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na domácí pečivo! Upečte si bagety, housky, placky, rohlíky...

Nejen chlebem živ je člověk! Pokud jste propadli domácímu pečení a užíváte si chuť i vůni čerstvě upečeného chleba, můžete se s našimi recepty posunout ještě dál a...
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na chléb nebo formičky na muffiny či donuty.
  2. Pokud zvolíte chlebovou formu, vyložte ji pečicím papírem.
  3. Ve větší míse smíchejte nahrubo nastrouhané cukety (pokud pustí více vody, trochu ji vymačkejte), mandlovou a pohankovou mouku.
  4. Poté přidejte vejce, lžičku sody, hrst nasekaných bylinek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a lžičku soli.
  5. Vše pečlivě promíchejte. Jestliže nebudete přidávat sušená rajčata, přidejte lžíci rozehřátého ghí.
  6. Těsto přidejte do zvolené formy. Chléb pečte přibližně 35–40 minut, muffiny a donuty 15–18 minut.
  7. Vyklopte z formy/formiček a vše uchovávejte v lednici.
Reklama

Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama