Suroviny
- cuketa (nahrubo nastrouhaná ) 250 g
- mandlová mouka 220 g
- mouka (pohanková nebo cizrnová ) 2 vrchovaté lžíce
- vejce 4 ks
- jedlá soda 1 lžička
- bylinky (ideálně bazalka, tymián, oregano) hrst
- přepuštěné máslo (rozpuštěné ghí) 1 lžíce
- sušená rajčata (v oleji (volitelné)) 7 ks
- bílá sezamová semínka (na ozdobení)
- sůl 1 lžička
Článek
Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na domácí pečivo! Upečte si bagety, housky, placky, rohlíky...
Nejen chlebem živ je člověk! Pokud jste propadli domácímu pečení a užíváte si chuť i vůni čerstvě upečeného chleba, můžete se s našimi recepty posunout ještě dál a...
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na chléb nebo formičky na muffiny či donuty.
- Pokud zvolíte chlebovou formu, vyložte ji pečicím papírem.
- Ve větší míse smíchejte nahrubo nastrouhané cukety (pokud pustí více vody, trochu ji vymačkejte), mandlovou a pohankovou mouku.
- Poté přidejte vejce, lžičku sody, hrst nasekaných bylinek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a lžičku soli.
- Vše pečlivě promíchejte. Jestliže nebudete přidávat sušená rajčata, přidejte lžíci rozehřátého ghí.
- Těsto přidejte do zvolené formy. Chléb pečte přibližně 35–40 minut, muffiny a donuty 15–18 minut.
- Vyklopte z formy/formiček a vše uchovávejte v lednici.