Hranolky
- brambory (větší (varný typ C)) 4 ks
Hráškové pyré
- mražený hrášek 600 g
- máslo 50 g
Ryba
- filet z kapra (vykostěné ) 4 ks po 150 g
- mléko 200 ml
- vejce 2 ks
- kukuřičná mouka 2 lžíce
- corn flakes (strouhanka )
- citron (klínky k podávání)
Postup přípravy
- Brambory oloupejte a nakrájejte na širší hranolky, které v hodně osolené vodě povařte 2 minuty a sceďte. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C po dobu 17 minut.
- Hrášek nechte 2 hodiny povolit a orestujte ho na rozpuštěném másle. Vložte ho mixéru a umixujte. Nepoužívejte tyčový mixér, s ním totiž nedocílíte hladké konzistence.
- Z mléka, vajec a kukuřičné mouky umíchejte těstíčko. Osolené filety nakrájejte na širší proužky, obalte v těstíčku, pak ve strouhance a smažte na oleji dozlatova. Podávejte s klínky citronu.
Recept připravili v rodinné kavárně a restauraci Králík v rádiu, která vznikla v roce 2014 jako místo setkávání pro rodiče s malými dětmi. Děti mají vyžití v herně, kde je vždy chůva/teta na hlídání, a rodiče si v klidu popovídají nebo pracují. Zároveň je zde plnohodnotná restaurace, která je přizpůsobena malým návštěvníkům (méně soli a koření). Ve stálé nabídce jsou dětské porce. Vyberou si i ti, kteří mají bezlepkovou, bezlaktózovou nebo vegetariánskou dietu. Vaří pouze z čerstvých a sezonních surovin bez přidaných dochucovadel či zvýrazňovačů chutí.
Adresa: Křižíkova 55/65a, Praha 8–Karlín, www.kralikvradiu.cz