návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bezlepkové fish & chips s hráškovým pyré

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Bezlepkové fish & chips s hráškovým pyré
Autor: archiv Králík v rádiu Bezlepkové fish & chips s hráškovým pyré
Smažený kapr je tradiční vánoční pokrm, který ale malé děti většinou moc neocení. Zkuste pro začátek mnohem přívětivější formu – křupavé kousky kapra, domácí pečené hranolky a krásně krémové pyré z hrášku. Tuhle dobrotu nemusíte servírovat jen na Vánoce a rozhodně ne jen dětem!

Suroviny (4 porce)

Hráškové pyré:

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na širší hranolky, které v hodně osolené vodě povařte 2 minuty a sceďte. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C po dobu 17 minut.
  2. Hrášek nechte 2 hodiny povolit a orestujte ho na rozpuštěném másle. Vložte ho mixéru a umixujte. Nepoužívejte tyčový mixér, s ním totiž nedocílíte hladké konzistence.
  3. Z mléka, vajec a kukuřičné mouky umíchejte těstíčko. Osolené filety nakrájejte na širší proužky, obalte v těstíčku, pak ve strouhance a smažte na oleji dozlatova. Podávejte s klínky citronu.

Recept připravili v rodinné kavárně a restauraci Králík v rádiu, která vznikla v roce 2014 jako místo setkávání pro rodiče s malými dětmi. Děti mají vyžití v herně, kde je vždy chůva/teta na hlídání, a rodiče si v klidu popovídají nebo pracují. Zároveň je zde plnohodnotná restaurace, která je přizpůsobena malým návštěvníkům (méně soli a koření). Ve stálé nabídce jsou dětské porce. Vyberou si i ti, kteří mají bezlepkovou, bezlaktózovou nebo vegetariánskou dietu. Vaří pouze z čerstvých a sezonních surovin bez přidaných dochucovadel či zvýrazňovačů chutí.

Adresa: Křižíkova 55/65a, Praha 8–Karlín, www.kralikvradiu.cz