Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

BBQ sendvič s domácí omáčkou

4 porce
nad 2 hodiny
BBQ sendvič s domácí omáčkou
BBQ sendvič s domácí omáčkou Autor: KitchenStory.cz
Griluju, griluješ, grilujeme... V těchto dnech snad už grilují opravdu všichni. Je ovšem velká škoda, že většina lidí se drží svých zaběhlých zvyklostí a nezkoušejí něco nového, čím by překvapili své strávníky.
Reklama

Co byste řekli na to udělat si BBQ omáčku, kterou můžete použít při nakládání masa, a přitom i jako dip? Lepší BBQ jste rozhodně neměli, protože tahle v sobě obsahuje i trošku hnědého rumu, který jí dodává na peprnosti. Uvidíte sami!

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte rendlík na středním plameni. Nastrouhejte do něj kousek zázvoru a hned vzápětí přidejte 60 ml dominikánského rumu. Nechte odpařit všechen alkohol a přidejte kečup, šťávu z jednoho citrponu (můžete použít i vinný ocet) a přepasírovaný česnek. Nakonec dochuťte omáčku ostatními ingrediencemi: worcesterovou omáčku, uzenou paprikou, cukrem, dijonskou hořčicí a chilli. Ztlumte plamen a nechte probublávat cca 15–20 minut.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky cca 5 mm tlusté. Čím tenčí, tím lepší. Maso se bude rychleji grilova, a protože děláme sandwich, bude se lépe kousat, když bude na tenčí plátky. Krkovičku osolte a opepřete.
  3. Maso dejte do misky a přidejte k němu trošku hotové a vychladlé BBQ omáčky. Nechte takhle marinovat v ledničce alespoň 4 hodiny.
  4. Na rozpáleném grilu opečte plátky chlebové bagety pokapané olivovým olejem. Vedle si ogrilujte marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trošku BBQ omáčky, přidejte nakrájenou červenou cibuli, mix salátů (my jsme použili lístky z červené řepy) a hotové maso.
  5. Každá dobrá grilovačka se neobejde bez kvalitní BBQ omáčky. Tahle je vylepšená o dominikánský rum, použijte opravdu kvalitní hnědý rum, a pokud ho nemáte, tak ten náš klasický neberte jako alternativu, raději ho vynechejte. Náš rum se hodí akorát na pečení. Co se opečené bagety týče, zkuste ji opéct jen z jedné strany. ať není až tak tvrdá a vysušená. Bude z jedné strany pěkně křupavá a z druhé měkká.
  6. Pokud máte doma pár brambor, udělejte si domácí hranolky. Nad ty totiž není. Můžete si je udělat v troubě a pak ke grilovačce jen donést. My jsme k jejich dochucení použili mořskou kamennou sůl a čerstvý tymián z naší zahrádky.
Reklama

BBQ sendvič s domácí omáčkou Foto:

BBQ sendvič s domácí omáčkou Foto:

BBQ sendvič s domácí omáčkou, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama