Suroviny
- kurkuma (mletá) 1 lžička
- kuřecí stehno (bez kůže) 3 ks
- vývar (kuřecí nebo zeleninový, ) 900 ml
- vejce (středně velká) 2 ks
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibule (velká, oloupaná) 1 ks
- česnek (oloupaný a rozdrcený) 1-2 stroužky
- zázvor 3 cm
- červené chilli papričky 1 ks
- kukuřičný škrob 1 lžička
- kari koření (středně pálivé) 1 lžička
- smetana (kokosová) 160 ml
- limetková šťáva (z 1 limetky)
- limetka (nakrájená na klínky) 1 ks
- nudle (středně široké) 60 g
- koriandr (čerstvé lístky) 1 hrst
Postup přípravy
- Mletou kurkumu vetřete do kuřecích stehen. Ve velkém hrnci přiveďte vývar k varu. Přidejte kuřecí stehna, stáhněte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud maso nebude měkké. Pak ho vyndejte, dejte stranou, a až ho budete moci vzít do ruky, stáhněte maso z kostí.
- Vývar opět uveďte do varu, vhoďte celá vejce a vařte 7–8 minut. Pak je vyndejte a ochlaďte pod tekoucí vodou a potom je oloupejte. Vývar slijte do džbánu, mělo by ho být asi 600 ml.
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky cibule a smažte 10 minut. Mezitím v míse promíchejte nasekanou cibuli, česnek, zázvor a chilli s natrhaným kuřecím masem. Když bude cibule hnědá, přidejte kuřecí směs a 2 minuty za stálého míchání opékejte. Vývar nalijte zpátky do hrnce, uveďte do varu a pak teplotu stáhněte. Smíchejte škrob s curry práškem, přidejte 3 lžičky vody, aby vznikla pasta, a tu pak vmíchejte do vývaru. Na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte kokosovou smetanu a limetkovou šťávu.
- Mezitím uvařte nudle podle návodu. Nechte je dobře okapat, osvěžte je prolitím studené vody. Přidejte je do kuřecí směsi spolu s jarní cibulkou. Dochuťte.
- Rozdělte do servírovacích misek, navrch položte čtvrtky vajec, plátky červené chilli papričky a koriandrové lístky. Podávejte s klínky limetky.