Suroviny
Na obložení
- rajčata
- klíčky (mungo )
- zázvor (čerstvý )
- mrkev
- limetka
- zelí pak choi
- mořská řasa Kombu
Postup přípravy
- Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť.
- V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo jako ztracené vejce - to je trochu pracnější, ale vyplatí se.
- V misce s vodou namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky a přidejte k nim mungo klíčky a pokud máte tak na klínky nakrájený pak choi nebo listy špenátu a mořskou řasu.
- Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.
Asijský obložený vývar se supersilou 2 Zdroj: archiv Konečně vývar