archiv Konečně vývar

Asijský obložený vývar se supersilou

Moje hodnocení
3x

Už babičky nás učily, že na každou rýmu nejlépe zabere miska horkého a silného vývaru. Právě v období chřipek a dalších protivných viróz by měl být dobrý vývar neustále v domácích zásobách. Pokud nemáte čas ani chuť táhnout na plotně poctivý vývar několik hodin, stačí sáhnout po hotovém a jen ho ohřát. A pak už ho můžete obložit dalšími surovinami, které dodají další chuť, strukturu, vitaminy a minerály a z jednoduchého vývaru vznikne plnohodnotné jídlo a zároveň životabudič!

2 porce
30 minut

Suroviny

Na obložení

  • rajče
  • mungo klíčky
  • zázvor (čerstvý zázvor)
  • mrkev
  • limetka (limeta)
  • pak choi salát
  • mořská řasa

Postup přípravy

  1. Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť.
  2. V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo jako ztracené vejce - to je trochu pracnější, ale vyplatí se.
  3. V misce s vodou namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky a přidejte k nim mungo klíčky a pokud máte tak na klínky nakrájený pak choi nebo listy špenátu a mořskou řasu.
  4. Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Konečně vývar


Přečtěte si také

Recepty