Asijský obložený vývar se supersilou
Zdroj: archiv Konečně vývar
Asijský obložený vývar se supersilou
Zdroj:
archiv Konečně vývar
Už babičky nás učily, že na každou rýmu nejlépe zabere miska horkého a silného vývaru. Právě v období chřipek a dalších protivných viróz by měl být dobrý vývar neustále v domácích zásobách. Pokud nemáte čas ani chuť táhnout na plotně poctivý vývar několik hodin, stačí sáhnout po hotovém a jen ho ohřát. A pak už ho můžete obložit dalšími surovinami, které dodají další chuť, strukturu, vitaminy a minerály a z jednoduchého vývaru vznikne plnohodnotné jídlo a zároveň životabudič!
Postup přípravy
-
Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť.
-
V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo jako ztracené vejce - to je trochu pracnější, ale vyplatí se.
-
V misce s vodou namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky a přidejte k nim mungo klíčky a pokud máte tak na klínky nakrájený pak choi nebo listy špenátu a mořskou řasu.
-
Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.
Asijský obložený vývar se supersilou 2
Zdroj: archiv Konečně vývar
Asijský obložený vývar se supersilou 2
Zdroj:
archiv Konečně vývar