reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Asijský obložený vývar se supersilou
Autor: archiv Konečně vývar Asijský obložený vývar se supersilou

Asijský obložený vývar se supersilou

Hodnoceno: 3x
Už babičky nás učily, že na každou rýmu nejlépe zabere miska horkého a silného vývaru. Právě v období chřipek a dalších protivných viróz by měl být dobrý vývar neustále v domácích zásobách. Pokud nemáte čas ani chuť táhnout na plotně poctivý vývar několik hodin, stačí sáhnout po hotovém a jen ho ohřát. A pak už ho můžete obložit dalšími surovinami, které dodají další chuť, strukturu, vitaminy a minerály a z jednoduchého vývaru vznikne plnohodnotné jídlo a zároveň životabudič!
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť. 
  2. V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo jako ztracené vejce - to je trochu pracnější, ale vyplatí se. 
  3. V misce s vodou namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky a přidejte k nim mungo klíčky a pokud máte tak na klínky nakrájený pak choi nebo listy špenátu a mořskou řasu. 
  4. Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.
Asijský obložený vývar se supersilou
Autor: archiv Konečně vývar Asijský obložený vývar se supersilou

reklama

Související témata: hovězí vývar , Hlavní jídla