Suroviny
- Rebarbora 300 g
- Voda 500 ml
- bezový sirup nebo med
- čerstvě vymačkaná šťáva z 1/2 citronu
- led
Postup přípravy
- Rebarboru dobře očistěte a nakrájejte na menší kousky. Takto připravenou ji dejte buď do odšťavňovače nebo do mixéru společně s polovičním množstvím vody uvedené v ingrediencích. Rozmixujte dohladka a vše přeceďte přes sítko a přidejte zbytek vody.
- Na dochucení použijte citronovou šťávu a bezový sirup, ten dodá limonádě další rozměr. Pokud ho doma nemáte, použijte med.
- Jakmile je limonáda dochucená a tím pádem i hotová, dejte ji pěkně vychladit. Před podáváním ji ale protřepejte, přece jen miniaturní kousky rebarbory se po chvíli usadí na dně. Podávejte společně s ledem a kouskem rebarbory.