Na domácí zmrzlinu
- mléko 1 ks
Na sirup
- cukr 2 hrnky
Na domácí zmrzlinu
- šlehačka 1 sáček
Head
- jogurt 2 ks
- hladká mouka 1 hrnek
- cukr 1 hrnek
- vanilkový cukr 4 sáček
- vejce 4 ks
- pomerančová kůra
Postup přípravy
Žloutky a cukr ušleháme. Přidáme olej a jogurt, mouku, prášek do pečiva a vanilku a ušleháme dohladka. Nakonec bílky ušleháme do tuhého sněhu a přimícháme opatrně k těstu. Vymažeme pekáč s máslem a vysypeme polohrubou moukou a vylijeme těsto do pekáče. Dáme péct na 15–20 minut, na 200°C. Po upečení propícháme buchtu špejlí a necháme vychladit.
Sirup: Spojíme vše dohromady, za občasného míchaní vaříme 5–10 minut. Necháme vychladnout. Poté pomalinku zalijeme sirupem. Buchtu servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.
Na zmrzlinu: Tatru dáme do mrazáku, mixujeme 10–15minut, až se napění, přidáme pomalu šlehačku v prášku. Mícháme do ztuhnutí, nalijeme Salko a přidáme vanilku. Mrazíme 10 hodin!