Suroviny
- mrkev 2 kusy
- celerová nať 2 kusy
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- slepičí bujón 1 kus
- rajče 2 konzervy
- keříková rajčata 6 kusů
- bazalka 1 hrst
- černý pepř 1 špetka
Postup přípravy
Oloupeme a na kostičky nakrájíme mrkev, celerovou nať, cibuli a česnek
Na mírném ohni rozehřejeme ve větším hrnci olivový olej
Vložíme do něj nakrájenou zeleninu, zamícháme a vaříme pod mírně odklopenou pokličkou asi 10–15 minut, dokud mrkev nezměkne a cibule nezezlátne
Poté přelijeme 1,8 litrem vroucí vody a přidáme slepičí bujón
Zamícháme, a když se bujón rozpustí, přidáme konzervovaná i čerstvá rajčata, která mohou být včetně zelených stonků (ty dodají polévce úžasnou chuť!)
Přivedeme k varu, zeslabíme oheň a dusíme dalších deset minut
Dochutíme bazalkou, solí a čerstvě namletým pepřem
Polévku nakonec rozmixujeme dohladka