Suroviny
- kuřecí prsa
- hladká mouka 200 g
- zakysaná smetana
- sladká paprika
- provensálské koření 1 lžíce
- tvrdý sýr
- šunka
- slanina
- vejce 4 kusy
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Předem si nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na plátky.
- Do užší vysoké hliníkové nebo plechové nádoby vyskládáme slaninu přes sebe.
- Připravíme si misku, do které přihodíme 4 vejce s jednou polévkovou lžící provensálských bylinek a zamícháme.
- Připravíme si další misku s 200 g hladké mouky a kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, které okořeníme, polijeme olivovým olejem a důkladně promícháme.
- Maso obalíme v předem připravené mouce a vajíčkové směsi stejně, jako bychom obalovali řízky, jen bez strouhanky, a přidáme je do nádoby se slaninou. Na maso položíme šunku, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme stejnou vajíčkovou směsí. Tenhle postup ještě jednou zopakujeme.
- Nakonec do zbytku vajíček přidáme zakysanou smetanu, špetku sladké papriky a vršek rolády potřeme.
- Poté celou roládu uzavřeme slaninou, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 1 hodinu při 180 °C.
Autor receptu: Roman Janda