Suroviny
- kuřecí maso
- brambory
- hladká mouka
- kostka bujónu
- žampion
- cibule
- máslo
- mrkev
- petržel
- mléko 1 l
- smetana
Postup přípravy
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli opečeme v kastrolu na lžíci másla. Poté přidáme kostku slepičího bujonu, nakrájené žampiony, brambory, kuřecí maso nakrájené na nudličky, nastrouhanou mrkev a petržel a necháme vše orestovat, poté podlijeme 125 ml vody a necháme dusit. Až se voda odpaří, zaprášíme moukou, trochu podlijeme vodou, poté přilijeme mléko a za stálého míchání necháme přijít varem, nakonec přilijeme smetanu a polévku odstavíme. Vyndáme maso a brambory a zbytek rozmixujeme, poté vrátíme maso a brambory zpět a polévku dle libosti dochutíme.