Játrové knedlíčky
Domácí nudle
- hladká mouka 1 hrnek
- vejce 1
Postup přípravy
Vývar
- Uvaříme nejprve maso, sebereme pěnu a pak přidáme ostatní ingredience. Vaříme kolem 2 hodin, dokud není maso hotové.
- Pak scedíme, zeleninu nakrájíme a polévku dochutíme.
Játrové knedlíčky
- Na sádle dozlatova osmahneme cibuli, kterou necháme zchladnout. Když ji máme vychladlou, tak přidáme játra a spolu s cibulkou je rozmixujeme.
- Přidáme koření a zahustíme dle konzistence strouhankou.
Domácí nudle
- Vejce smícháme s hladkou moukou a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme na co nejtenčí pláty a necháme přeschnout.
- Poté nakrájíme na mlýnku k tomu určeném.
Autor receptu: Ludmila Malinová