Suroviny
Bramborový knedlík
- brambory 500 g
- hrubá mouka 12 PL
- jemná krupice 4 PL
- vejce 1
Postup přípravy
- Nakrájené maso na kostky dáme do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 200 °C doměkka. V průběhu pečení maso občas promícháme.
- Mezitím si nakrájíme cibuli, zpěníme ji na másle, přidáme zelí, posypeme kmínem, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a dochutíme dle libosti.
Bramborový knedlík
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ihned je zchladíme, oloupeme a necháme vychladnout. Brambory nastrouháme.
- Ze všech surovin důkladně propracujeme těsto, uděláme dva malé, stejné válečky a na mírné teplotě vaříme přibližně 20 minut.
Autor receptu: Andrea Kotková