Head
- paprika
- ředkev
Tzatziki
- olivový olej 1 lžíce
Head
- koření na grilovanou zeleninu
- brambory 1 kg
- koření na americké brambory
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Omyté maso nakrájíme na kostky, okořením. Očištěnou zeleninu nakrájíme na stejnou velikost masa. Na špejli postupně napichujeme maso se zeleninou. Okořeníme, polijeme olivovým olejem – dáme na rozpálený gril.
- Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, okořeníme a na plech s pečicím papírem pečeme oboustranně na 150°C asi 45 minut.
- Tzatziki: Nastrouháme okurku, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme se zakysanou smetnou a jogurtem, na závěr přidáme pažitku a prolisovaný česnek.