Postup přípravy
- Vepřovou panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Poté ji rozkrojíme na dva kusy a zabalíme do slaniny. Na rozpálené pánvi zprudka opečeme na oleji. Poté dáme do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 12 minut. Po upečení panenku rozkrojíme a podáváme s omáčkou a šťouchanými brambory.
- Omáčku si připravíme tak, že rozpálíme pánev s olejem a vložíme hříbky, lehce orestujeme a přidáme sůl, tymián a máslo. Poté zalijeme smetanou a přidáme drcený kmín. Na závěr zahustíme jíškou. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno společně se slaninou a opečeme na pánvi. Směs s cibulí přidáme k bramborám a rozmačkáme.