Suroviny
- vepřová krkovice 1,5 kg
- vepřový bůček
- sůl
- kmín
Zelí
- bílé kysané zelí
- hladká mouka 2 pl
- cukr
- brambory 1
- cibule 1
- kmín
- sůl
Bramborový knedlík
Postup přípravy
- Vepřovou krkovici a bůček dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme, překryjeme alobalem a dáme péct na hodinu a půl 200 až 220°C. Poté odkryjeme, a ještě půl hodiny dopékáme.
- Zelí osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Poté do zelí nastrouháme syrovou bramboru, přidáme hladkou mouku, osladíme dle libosti a úplně nakonec přidáme osmaženou cibulku.
- Brambory uvařené ve slupce a vychladlé oloupeme a nastrouháme. Přidáme vajíčko, hrubou a polohrubou mouku a osolíme. Vypracujeme bochánky nebo šišky, které uvaříme v osolené vodě.
Autor receptu: Marie Kubíčková