Suroviny
- vepřová krkovice 5 plátků
- fazolové lusky 150 g
- červené víno 200 ml
- šalotka 3
- vývar 0.5 l
- brambory 1.5 kg
- mléko 0.5 kg
- máslo 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Krkovici naporcujeme na vyšší plátky, ovážeme po obvodu, osolíme, opepříme a necháme dvanáct hodin marinovat. Poté zprudka opečeme na pánvi z obou stran a dáme péct na hodinu a půl do trouby na 190°C. Do výpeku na pánvi přidáme šalotku, necháme orestovat, přilejeme vývar, necháme odvařit, poté přidáme lusky, přilejeme červené víno a necháme odvařit, to vše zopakujeme třikrát až pětkrát.
- Brambory uvaříme ve slané vodě, scedíme, přidáme mléko, máslo a vyšleháme.