Suroviny
- tvarůžky 200 g
- červená cibule 1/2
- pažitka 3 PL
- chilli papričky 1
- olivový olej 2 PL
- světlé pivo 2 PL
- mletá sladká paprika
- zakysaná smetana 2 PL
- dijonská hořčice 1 PL
- worcesterová omáčka 1 PL
- ředkvičky
- topinky
- kmín
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na dresink v misce prošleháme zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje. Okořeníme a vmícháme dvě lžíce nasekané pažitky. Tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky.
- Promícháme je s cibulí, lžící nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, lžící piva, špetkou kmínu, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky.
- Poprášíme sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podáváme s topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.
Autor receptu: Josef Ptáčník, Tomáš Soukup