Suroviny
- nízkotučný tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání 500 ml
- vanilkový cukr 2
- moučkový cukr 2 PL
- kakao 2 ML
- ovoce (dle výběru, dostupnosti a chuti např. jahody, borůvky, broskve, nektarinky)
- čokoláda na vaření 1
Postup přípravy
- Smetanu (cca 1/3 hrnku smetany si necháme na čokoládu) společně s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem zašleháme a postupně přidáváme tvaroh, poté vyšleháme do středně hustého krému. Oddělíme si půlku tohoto hotového krému a do odebrané půlky přidáme kakao, které zašleháme.
- Do misky (nebo také skleničky) dáme čerstvé ovoce, na které dáme postupně krém. Nejprve tmavý a poté světlý. Čokoládu na vaření se zbytkem smetany dáme do vodní lázně a mícháme, dokud se nám čokoláda nerozpustí.
- Čokoládu následně vlijeme do misky (skleničky), ve které máme připravený dezert. Takto hotový dezert necháme v ledničce vychladit cca 1 hodinu.
Autor receptu: Martin Pouzar