Postup přípravy
- Do hladkého krému vyšleháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Uvaříme kávu, kterou smícháme s rumem a necháme chvíli vychladnout. Nachystáme poháry (skleničky), do kterých budeme tiramisu chystat.
- Cukrářské piškoty rozpůlíme, aby se lépe vešly do pohárů. Nyní začneme namáčet piškoty v kávové tekutině tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. A začneme vkládat do pohárů. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu vyšlehaného krému a následuje opět vrstva piškotů. Vrstvíme tak dlouho, dokud nenaplníme celý pohár.
- Poslední vrstva je krém. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem a okvětními lístky. Připravené tiramisu v pohárech necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.