Suroviny
- vepřové maso 400 g
- vepřová krkovice 400 g
- klobása (papriková) 2
- uzený vepřový bůček
- hladká mouka
- olej
- zelí
- cukr
- brambory 1
- sůl
- pepř
Houskový knedlík
- hrubá mouka
- vejce 2
- houska 2
- sůl
Postup přípravy
- Uzený bůček si nakrájíme na plátky, vepřové maso i krkovičku osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na plech a do trouby na 60 minut. Během pečení podléváme vypečenou šťávou, kterou nakonec zahustíme moukou a necháme povařit. Paprikovou klobásu rozřízneme napůl, nařežeme ježka a opečeme na oleji.
- Mezitím si dáme vařit zelí, když je měkké, dochutíme je cukrem, nakonec nastrouháme uvařenou bramboru na zahuštění.
Houskové knedlíky
- Hrubou mouku si osolíme, přidáme vejce, na kostičky nakrájené housky a prášek do pečiva. Vše řádně zamícháme, a nakonec přidáme vlažnou vodu, vypracujeme těsto, které necháme chvílí odpočinout.
- Dáme vařit vodu a uděláme šišky, které vaříme ve vroucí vodě 15 až 20 minut.
Autor receptu: Jana Mihaliková