Head
Zelný salát s mrkví
Postup přípravy
- Vykostíme větší kuře, rozložíme, potřeme hořčicí, obložíme plátky slaniny. Na tu položíme kýtu nakrájenou na slabé plátky, osolíme, opepříme, opět potřeme hořčicí, poklademe špenátem, nakrájenými žampiony, klobásou, sýrem a kapií, vše srolujeme. Omotáme provázkem, posolíme, podlijeme vodou a dáme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme maximálně 1,5 hodiny.
- Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, přidáme špetku drceného kmínu, rozšťoucháme, přidáme najemno nasekanou a orestovanou šalotku, nakrájenou jarní cibulku, máslo a zlehka promícháme.
- Zelný salát s mrkví: Zelí najemno nakrájíme, prosolíme, trošku promačkáme. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev, nakonec dochutíme octem, cukrem a promícháme.