Suroviny
- srnčí maso 2 kg
- vejce 2
- houska 2
- pepř
- bobkový list
- mrkev 1
- celer 1
- rajčatový protlak
- cukr
- cibule
- jalovec
- olivový olej
- špek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Srnčí kýtu prošpikujeme a osolíme, svážeme a naložíme, přidáme rajčatový protlak, cibuli, mrkev, celer, nové koření, pepř, bobkový list a jalovec, trochu oleje. Takto naložené maso necháme 2 dny v lednici odležet. Poté maso a marinádu stranou přecedíme. Rozehřejeme olej a maso zprudka osmahneme, podlijeme vínem a pozvolna pečeme; přidáme zeleninu, kterou jsme si zvlášť přecedili z marinády. Přidáme koření a pečeme do měkka. Vzniklou šťávu z vína a masové šťávy zredukujeme a uděláme omáčku.
- Mezitím si připravíme domácí houskový knedlík. Housky nakrájíme na kostky. V míse smícháme mouku, nakrájené housky, sůl, prášek do pečiva a vodu. Vypracujeme tužší těsto. Vytvarujeme 2 šišky. Necháme chvíli kynout, cca 5 minut. Poté vložíme do vroucí vody a vaříme po obou stranách cca 20 minut.