Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Postup přípravy
- Rozpálíme větší pánev a necháme na ní rozpustit lžíci másla. Šalotku zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a dáme orestovat. Přidáme na pánev rýži, lehce orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme odpařit všechen alkohol a postupně přidáváme zeleninový vývar a mícháme, dokud nebude rýže na skus.
- Do stolního mixéru přidáme všechny ingredience na pesto a zalijeme olivovým olejem. Olej přiléváme postupně podle hustoty pesta. Vše spolu dobře rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
- Jakmile bude rýže téměř hotová, přidáme dvě až tři lžíce bazalkového pesta, špenát, parmazán a máslo. Stáhneme z plamene a za stálého míchání necháme vše spojit dohromady. Dochutíme solí a pepřem. Na parmazánový chips: Plech vyložíme pečicím papírem a uděláme doprostřed hromádku ze strouhaného parmazánu. Pečeme 5–10 minut do lehkého zezlátnutí, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.