Suroviny
- cibule 1
- mrkev 1
- celer 1
- petržel 1
- mražená zeleninová směs 200 g
- kuřecí kostra
- uzené maso 200 g
- brambory 2
- bobkový list
- nové koření
- majoránka
- hladká mouka
- hrubá mouka
- vejce 1
- sádlo
- bujón 1 kostka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Z kuřecích kostí, čerstvé zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule) a koření uvaříme vývar, který poté scedíme. Do vývaru přidáme mraženou zeleninu, uzené maso, brambory a bujón. Vaříme cca 30 minut.
- Tuto dobu vyžijeme a připravíme si drobení. Hrubou mouku smícháme s vajíčkem, aby vzniklo tvrdé těsto, které nastrouháme nahrubo a přidáme do vývaru. Polévku zahustíme připravenou jíškou, kterou si uděláme ze sádla a hladké mouky a dochutíme.
Autor receptu: Martin Pouzar