Suroviny
- majonéza
- vepřová krkovice 2.5 kg
- cibule 1 kg
- cukr 1 lžíce
- česnek 1 ks
- hořčice
- mletá sladká paprika
- kopr
- petržel
- bílé suché víno
- ocet 1 lžíce
- citron 1 ks
- brambory 2.5 kg
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej 400 ml
- sůl
- kečup
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky a naložíme do marinády, kterou si připravíme z vína, oleje, cibule, octa, mleté papriky, pepře, soli a česneku. Marinované maso poté napíchneme na špejle spolu s kolečky cibule a osmažíme na pánvi. Brambory si uvaříme ve slupce, nakrájíme, osolíme, opepříme a dáme zapéct do trouby.