Suroviny
- kuře 5 paliček
- olivový olej 1/4 hrnek
- česnek 1 stroužek
- cibule 2 kus
- zelená paprika 1 kus
- červená paprika 1 kus
- žlutá paprika 1 kus
- rajče 400 g
- krůtí pastrami 1/2 hrníček
- olivy 12 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Papriky a cibuli nakrájíme na cca centimetrové proužky, česnek rozdrtíme, pastrami nakrájíme na kostičky. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na silné pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opékáme ze všech stran dozlatova, poté dáme na stranu. Snížíme teplotu na střední a do pánve vložíme zeleninu, česnek a pastrami. Smažíme doměkka cca 10 minut, pak přidáme rajčata, zvýšíme teplotu, přivedeme k varu a vložíme zpět kuřecí kousky. Dusíme 25–30 minut. Před koncem vložíme olivy překrájené na půlky. Podáváme s kuskusem či rýží.